Лекторите: Андрей Ходкевич

Андрей Ходкевич е архитект, осмелил се да търси нови хоризонти в дигиталната епоха. Млад, амбициозен и вдъхновяващ, той ще отвори очите ни за един напълно нов свят! Какво ни е подготвил, ще разберем на 27 октомври по време на TEDxVUZF!

Андрей Ходкевич е архитект, изследовател и съосновател на “Ephemera”. През годините си на изучаване на взаимодействието между технологиите на 21 век и архитектурата, той развива идеи и концепции с международни награди и публикации. След дипломирането си от „Politecnico di Milano” той се отдава на изследването на нови възможности и перспективи за архитектура в дигиталната епоха.

През 2015г. Андрей е лауреат в най-престижния европейски конкурс за архитекти под 40 години – Europan. Съосновател е на Epistark, стартъп разработващ апликации за добавена и виртуална реалност в строителния сектор.  През последните 8 години е част от екипа на водещото българско архитектурно бюро – Aedes Studio.  Участник е в успешната кандидатура на холандския град Лееуварден за Европейска столица на културата през 2018г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *