Лекторите: Веселин Долмов-Арсен

Веселин Долмов-Арсен вярва в чудеса и те му се случват всеки ден. Неговото истинско призвание е да прави хората щастливи и това се потвърждава от факта, че в неговата компания няма как да не се усмихвате широко!

Вълшебство, магия или илюзия… какво ни е подготвил Арсен, ще разберем на 27 октомври!

Веселин Долмов, познат с артистичния псевдоним Арсен е един от най-талантливите млади илюзионисти в България. Първите му срещи с магичното изкуство са, когато е едва на 5-6 години, а причината е, че вижда по телевизията спектакъл на Астор, Ирко и Орфи. Астор разкрива няколко фокуса и тогава все още малкият Веселин Долмов-Арсен запомня всичко. По-късно измайсторява сам нужният реквизит за фокуса и вече показва гордо магическите трикове, които е научил. Дотогава обаче той все още няма амбицията да стане фокусник, а футболист. През 2007 година Арсен завършва гимназия във Варна и се отказва от футбола поради контузия. Започва работа на кораб, където аниматора на кораба забелязва артистичността му и го прави свой помощник. Тогава Арсен за първи път използва фокусите, които е научил от детството за да забавлява гостите на кораба. Той бързо се превръща в любимец на публиката и на колегите си.

След като се завръща в България, случайна среща с фокусник в София му дава много силен заряд и още по-голяма привързаност към фокусите. Година по-късно започва курсове по актьорско майсторство и паралелно с това изучава фокуси и манипулации от книги и интернет. Запознава се с Корли – един от най-известните български манипулатори и взима няколко професионални урока. Не след дълго Арсен се запознава и с Астор, който го кани да работи в ресторанта му, за да придобива опит на сцена. Няколко месеца по-късно участва в „България търси талант“ и става популярен, достигайки четвъртфиналите в предаването. След това участва и в „Разсмей Слави“, където достига до финалния етап на шоуто.

Арсен заминава за Гърция, където представя България на фестивал в Солун със своите колеги и печели първата си награда. Астор лично го поздравява и му предвещава голям успех, тъй като вижда любовта му към магията. След фестивала в Гърция, Арсен става ученик на Астор и натрупва богат сценичен опит, взимайки участие във фестивали в Гърция, Сърбия, Словения, Македония, Румъния, Германия и други. Носи в България редица престижни награди.

Арсен впечатлява и с многото призове в сферата на магичните изкуства. През 2010 година участва в 7-ми Балкански магически фестивал като печели 2-ро място в категория „General magic“ (обща магия). През 2011 година получава „Специална награда“ от Национален преглед на българската магия и Съюз на българските илюзионисти, както и 2-ро място на 8-ми Балкански фестивал в Белград. През 2012 година получава специална награда в най-престижната категория „Манипулации“ от Съюза на илюзионистите в България, през същата година участва във фестивал в град Скопие, организиран от NMAM и печели първото място. През 2013 година в Габрово печели втората награда за манипулации на „Златна котка“, както и специалната награда на журито. Отново през 2013 година на 1-ви април печели за трети пореден път специална награда от Съюза на илюзионистите в България. През 2014 година печели и награда за Best close up act на magic cathering на GOLDEN CAT GABROVO, а през 2016 година получава специална награда от IBM (international brotherhood of magicians), което е най-голямото братство на магове в света.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *