Лекторите: Галя Щърбева и Лора Крумова

Галя Щърбева и Лора Крумова са сред най-разпознаваемите и харизматични лица в родния телевизионен ефир. Те имат близо 20-годишен опит в журналистиката и за това време са научили, разказали и показали стотици истории. Запознават се в началото на своята кариера, когато са едва на 19-20 години и оттогава се радват на едно истинско и вдъхновяващо приятелство.

Те винаги са били в полезрението хората. Какво е да бъркаш докато растеш и всичко това да е видимо за външни очи, да има коментари за теб, както и постоянни очаквания? Галя Щърбева и Лора Крумова разказват за уроците, които са научили през годините от професията, която ги отваря към света, разрушава бариерите, прави ги по-открити и им помага да опознаят себе си. Какво ще споделят двете телевизионни водещи – нетърпеливи сме да разберем на 27 октомври по време на събитието TEDxVUZF!

Галя Щърбева и Лора Крумова са автори и продуценти на редица документални филми. Заедно работят по национални кампании и обучения за развитие на гражданското общество и свободата на словото. Двете приятелки съвместно с Петко Гюлчев основават Медийна академия „Българион“ и създават магистратура по „Журналистика, продуцентство и финанси“ – единствената изцяло практически ориентирана програма в България, която помага на младите хора да се развиват и реализират в сферата на журналистиката и продуцентството.

Галя Щърбева от 2017г. е автор в сутрешния блок на Нова телевизия „Събуди се“. В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“. От 2009г. до днес е автор и продуцент на редица документални филми, печелили награди на български и европейски фестивали.  Работи в Нова телевизия от 1999 г. като журналист, водещ на централните новини и продуцент на „Темата на Нова“. Завършила е “Финанси” и “Икономическа журналистика”. През 2011 г. завършва курс по режисура и продуцентство към Лондонската Филмова Академия. Участва в програмата за специализация на Държавния Департамент на САЩ.

Лора Крумова е водещ на неделния сутрешен блок на Нова телевизия „Събуди се“ от 2017г. В периода 2014-2017г. е автор, водещ и продуцент на публицистичното предаване „Комбина“, което се излъчва по Нова телевизия. От 2010 до 2014 г. е автор и водещ на предаването „Тази събота” и „Тази неделя” в bTV. В Нова телевизия работи от 2001 година, в началото като външнополитически репортер, а от 2005 до 2009г. е автор и водещ на сутрешния блок „Здравей, България“. От 2009г. до днес е автор и продуцент на документални поредици, излъчени в “Темата на Нова” и “Наблюдател” на Тома Томов, сред които “Беслан”, “Лекарски грешки”, „Либия – Процесът”, „Ататюркия” и много други.  Завършила е “Журналистика” с профил “Външна политика”. В периода 2003-2004г. специализира в Arizona State Univesity, Walter Cronkite School of Journalism.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *