Лекторите: Детелина Смилкова

Детелина Смилкова е специалист с експертиза в образованието и човешките ресурси. Тя е вицепрезидент на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) – първото специализирано висше училище в България в областта на финансите, застраховането, бизнеса, мениджмънта и маркетинга. През 2015 година е избрана за председател на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на хора, в която членуват над 850 компании и има над 2800 членове. През 2017 е избрана за  съпредседател на комитет “Образование” към Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/, най-голямата работодателска организация на бизнеса в България. Специалист e по управление на проекти и иновации в организацията.  Носител е на различни награди. През 2012 г. списание „BG Business Review“ я отличава за принос в развитието на образованието в България.

Според нея съвременните млади хора, т.нар. „милениали“,  са много различни. Те не познават телефона с шайба, не познават радиоточката и обществото трябва да осъзнае, че времето за задържане на тяхното внимание е много по-кратко. С тях трябва да се работи интерактивно, а най-важното нещо, на което трябва да бъдат научени като поколение, е справянето с несигурността. За тях е характерно постоянното усвояване на нови знания и умения, ученето през целия живот. Житейският цикъл вече не е линеен – раждаш се, учиш, работиш, пенсионираш се. Днес хората учат, работят, почиват, сменят типа работа, пътуват, работят по проекти и правят още десетки неща – динамиката е много по-голяма.

Енергична, харизматична и много вдъхновяваща, Детелина Смилкова истински вярва в младите хора и всекидневно работи, за да им помага да се развиват. Какво е подготвила за TEDxVUZF, ще разберем на 27 октомври!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *