Лекторите: Теодора Цончева

Теодора Цончева е българска поп певица и автор на песни. През последните две години е един от най-разпознаваемите влогъри в България – тя има над 80 000 последователя, а видеата в канала й са гледани над 10 милиона пъти. Именно възможността да достигне до повече хора провокира Теодора Цончева да засегне и една по-сериозна тема. Това е проблемът, който според нея води по пътя на  унижението и самоунищожението на други хора, а именно „хейта“.

„Ние сме огромни хейтъри, живеем в страшни времена. Привидно всичко е наред, нямаме проблем, живеем цивилизовано, но всъщност животните са много по-мъдри от нас. Нямам предвид хейт коментарите в интернет, а открития хейт, с който всички се сблъскваме в училище, в работата и на всички места, които посещаваме. Отговорността е наша. Ние сме причината да живеем в хубав или лош свят, всеки един от нас е частичка от цялото. Не искам да съм сляпа – да се смея, когато не е смешно и да си затворя очите, когато дете се самоубива, защото го хейтват или просто го хейтват защото е готино“, споделя с последователите си певицата Теодора Цончева.

Видеото с това послание, което вече се превръща в лична кампания на певицата има за цел да провокира хората да живеят с повече любов около себе си. Тя призовава всеки, който подкрепя нейната инициатива да използва #NOHATELAND в социалните мрежи, за да разпространи идеята за отговорността, която носим към другите и да напомни, че думите не са толкова силни, колкото действията, но могат дълбоко да ни нараняват или да ни правят щастливи – от нас зависи.

Какво още има да каже Теодора Цончева за нейната лична кампания #NOHATELAND – нетърпеливи сме да разберем на 27 октомври по време на събитието TEDxVUZF!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *